Direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke pronašla uređaj za prisluškivanje u kancelariji

backa-palanka-25

Direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke pronašla je uređaj za prisluškivanje u svojoj kancelariji.Kako BAP VESTI nezvanično saznaju, pozvana je policija, slučaj je prosleđen tužilaštvu, održano je nastavničko veće na kom su nastavnici informisani o događaju i čeka se rasplet celog događaja.

Stupili smo u kontakt sa direktorkom Sanjom Ralić, ali zvaničnu izjavu nismo dobili jer dok je istraga u toku ona ne želi da se obrati medijima.

Prema nezvaničnim saznanjima, kamere video – nadzora zabeležile su trenutak kada su određene osobe ulazile u kancelariju direktorke škole, u vreme kada ona nije bila u školi. Takođe nezvanično saznajemo i da su te osobe iz reda nastavnika, te da su napravile mali gaf nakon postavljanja uređaja za prisluškivanje. Naime, pošto su uređaj postavili, u kancelariji su međusobno pričali te je uređaj zabeležio njihove glasove, što je policiji pomoglo da brzo otkrije njihov identitet.

Krivični zakonik u članu 143 propisuje da će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom od tri meseca do tri godine lice koje posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili snima razgovor, izjavu ili kakvo saopštenje koji mu nisu namenjeni. Ako je isto delo učinilo službeno lice u vršenju službe, kazne su od šest meseci do pet godina zatvora.

Čeka se završetak istrage, a onda ćemo imati odgovore ko je i zbog čega prisluškivao direktorku OŠ „Vuk Karadžić“ u Bačkoj Palanci.

Izvor: backapalankavesti.com

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*