Doktor za „bolesti“ prosvete

12
Budući ministar prosvete Tomislav Jovanović profesor je fiziologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu i dugogodišnji prodekan za poslediplomsku nastavu na tom fakultetu.

Ranije je bio upravnik Instituta za medicinsku fiziologiju i prorektor Univerziteta u Prištini. Roden je augusta 1951. u Trbunju (Toplica), medicinu je diplomirao 1975. godine, a doktorirao 1983. godine. Bio je na specijalizacijama iz medicine sporta, balneoklimatologije, hiperbarične medicine, kliničke fiziologije.

Predavač je osim u Beogradu bio još u Prištini, Novom Sadu, Kragujevcu i Foči, a jedno vreme bio je i nacionalni koordinator za hiperbaričnu medicinu.
Od marta 2013. predsednik je programskog saveta Akademije za kontinuiranu medicinsku edukaciju.

Autor je ili  koautor više od 300 naučnih radova, publikovanih i u vodećim internacionalnim časopisima. Takođe, autor je ili koautor osam monografija, tri udžbenka za redovnu i četiri za poslediplomsku nastavu.

Izvor: dnevnik.rs

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*