E moja prosveto: Prosečna plata u Srbiji u aprilu iznosila 49.249 dinara

Dinari_620x0

Zvanični podaci kažu da nam plate rastu svakog meseca Zvanični podaci kažu da nam plate rastu svakog meseca
Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u aprilu 2016. godine iznosila je 49.249 dinara i nominalno je veća za 7,4 odsto nego u martu i realno za sedam odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.
U poređenju sa aprilom prethodne godine, prosečna plata je nominalno veća za osam odsto i realno je veća za 7,6 odstom, tvrde oni.
Prosečna zarada sa porezima i doprinosima u aprilu ove godine iznosila je 67.464 dinara. U odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u martu 2016. godine, nominalno je veća za sedam odsto i realno je veća za 6,6 odsto.
Prosečna neto zarada isplaćena u prva četiri meseca ove godine, u poređenju sa prosečnom zaradom isplaćenom u istom periodu prošle godine, nominalno je veća za 5,4 odsto, a realno je veća za 4,2 odsto, koliko je uvećana i prosečna bruto zarada.

Izvor: RZS

Jedan komentar na E moja prosveto: Prosečna plata u Srbiji u aprilu iznosila 49.249 dinara

  1. Anchy kaže:

    Zaista zalosno, kao nastavnik imam platu istu kao i radnici jedne kragujevacke firme, koja je poslala radnike na placeno ( oni za „lezanje“) dobijaju toliku platu,i to sa srednjom strucnom spremom.Govori se o nekim ustedama a eto kako se stedi,firma u gubitku godinama….a koplje se uvek lomi na „boraniji“.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*