EKSPLOZIVNE NAJAVE PROTOKOLA – PROTOKOL O (BEZ)BEDNOSTI

protokol

Eksplozivne najave Protokola o postupanju unutar ustanove kada su u pitanju dojave o bombama, eksplodirale su u prosvetnoj javnosti, koja sa strepnjom iščekuje šta će biti sadržina proširenog Protokola. Zaposleni se sa pravom pitaju da li se od prosvetnih radnika, pored svih poslova koje obavljaju, očekuje da postanu stručnjaci za bezbednost.

Uznemirenost koju su do juče izazivale dojave o bombama u našim školama, zamenila je nova diverzija sprovedena od strane Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova, koji u zajedničkoj akciji miniraju prosvetni poziv. Pored toga što su obesmislili struku, koja se bavi obrazovanjem dece, istovremeno su obesmislili rad i Specijalnih jedinica MUP – a Srbije. Ukoliko bude sprovedena najavljena obuka, kurs, postaćemo stručnjaci za bezbednost u školama? Da li to znači da se  „kursom“ mogu zameniti godine školovanja ? Da li time stičemo dodatnu zaradu, kao dodatak za bezbedonosno delovanje i beneficirani radni staž?

Pored svih obuka koje prolazimo u sklopu stručnog usavršavanja, kako bi odgovorili sve većim izazovima rada sa decom, smatramo ponuđenu obuku nesmotrenom i nepotrebnom.

Povodom novonastale ,,krizne situacije“, koju  donošenje ovakvog dokumenta izaziva, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučna je da neće dati saglasnost na isti.

Protokol još uvek nije usvojen.

Apelujemo na nadležne, još jednom,  da ga ne usvajaju.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*