Ispunjeni zahtevi profesora gimnazije u Bačkoj Palanci

tamara

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević imenovaće profesorku Tamaru Antić za direktora gimnazije „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci. Time su ispunjeni zahtevi profesora i predstavnika sindikata te škole, koji će nakon odluke ministra, obustaviti štrajk, potvrdila je za N1 predsednica sindikata Duška Lalić.„Ministar nam je poručio da je situacija u našoj gimnaziji čista i da nema prepreka za imenovanje naše kandidatkinje. Da je dokumentacija iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje stigla na vreme, ne bismo ni imali v.d. direktora“, dodaje Lalić.

Profesorka biologije Tamara Antić rukovodila je gimnazijom i u protekle četiri godine, a u martu je, nakon raspisanog konkursa, dobila većinsku podršku Nastavničkog veća i Školskog odbora za još jedan mandat.

Iako su predstavnici škole svu potrebnu dokumentaciju na vreme prosledili Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, nadležni je nisu, kako procedura nalaže, u potpunosti uputili Ministarstvu prosvete. Umesto toga, školu su 31. avgusta obavestili da dobijaju v.d. direktora do okončanja postupka.

Većina profesora gimnazije stupila je zbog toga najpre u zakonski štrajk, skraćujući časove na trideset minuta, da bi potom na jedan dan u potpunosti obustavili nastavu.

Iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje za N1 su povodom ovog slučaja ranije saopštili kako su ministra obavestili da nijedan od dva kandidata za direktora gimnazije „20. oktobar“ nije dobio njihovu prethodnu saglasnost, te da očekuju da ministar u skladu sa svojim ovlašćenjima raspiše novi konkurs.

izvor: http://rs.n1info.com

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*