IZVEŠTAJ SA PREGOVORA

Danas, 28.novembra 2014. godine su nastavljeni pregovori u Ministarstvu prosvete,  nauke i tehnološkog razvoja u vezi sa donošenjem Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnim  i srednjim školama  i  domovima učenika.

Predstavnici Ministarstva finansija se uopšte nisu pojavili, što govori o njihovoj neozbiljnosti i nezainteresovanosti da se rad škola normalizuje.

U njihovom odsustvu, ostatak Odbora je usaglasio većinu članova PKU. Nisu usaglašeni samo oni članovi oko kojih je neophodno mišljenje Ministarstva finansija. Za sindikat su ostala sporna rešenja iz članova 37, 37a, kao i člana 59. O njima, kao i o članu 5. PKU, nastaviće se pregovori u ponedeljak, 1.decembra 2014. u 11:30 časova. Sindikati su povodom pregovora izdali zajedničko saopštenje i pozvali ministra prosvete da aktivnije utiče na tok pregovora.

U Beogradu, 28.novembar 2014.

INFO USPRS

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*