Jasna Janković: Imate situaciju da je doktor nauka, koji je igrom slučaja direktor škole, plaćen manje od spremačice u EPS-u

jasna-jankovic-1

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković rekla je danas na Svetosavskom protestu koji je organizovao taj sindikat, da se sporazum o rešavanju spornih pitanja u prosveti, potpisan 2015. godine, ne poštuje i da je, osim što se promenio ministar, situacija u prosveti ostala ista.
Svetosavski protest Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) održan je danas u podne u Beogradu, a članovi tog sindikata zatražili su ispunjenje odredbi Sporazuma o rešavanju spornih pitanja u prosveti, posebno ističući zahtev za uvodjenje platnih razreda, kako bi se poboljšao materijalni položaj prosvetnih radnika.

Predsednica USPRS-a rekla je u Domu sindikata da su se predstavnici sindikata iz cele Srbije okupili uoči 27. januara, školske slave Sveti Sava, kako bi javnost obavestili o „strašnim stvarima koje se u obrazovanju dešavaju“.

„Nikako da nadjemo zajednički jezik s vlastima, s predstavnicima ministarstva (prosveta). Svi se pozivaju na to da treba da nas primi premijer (Aleksandar Vučić) i da on odluči o tome šta će biti s našim povećanjem, ali uz mnoga obećanja, premijer nas nije primio od marta 2016. godine“, rekla je Jankovićeva.

Ona je kazala da je trenutno najveći problem za prosvetne radnike to što niko više od predstavnika vlasti ni ne priča o uvodjenju platnih razreda, koji bi omogućili poštenu podelu novca iz državnog budžeta.

„Imate situaciju da je doktor nauka koji je igrom slučaja direktor neke škole plaćen manje od spremačice u Elektroprivredi Srbije“, rekla je Jasna Janković i dodala da osim što se promenio ministar prosvete, država svoj kurs prema obrazovanju nije promenila i nema nameru da promeni.

Izvor: Beta

Jedan komentar na Jasna Janković: Imate situaciju da je doktor nauka, koji je igrom slučaja direktor škole, plaćen manje od spremačice u EPS-u

  1. Nezadovoljna kaže:

    Takođe, imamo situaciju da su visoko skolovani ljudi, igrom slucaja na radnom mestu u toj istoj skoli kao finansijski radnici sa manjom platom od cistacice, domara, kuvarice i doslovo svih zaposlenih!!!!! Navedite samo jedno preduzece kod nas ili u svetu sa ovakvom situacijom!!!!

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*