JOVANOVIĆ: Srbiji važni obrazovanje i nauka

Tomislav-Jovanovic-2

Obrazovanje i znanje treba da predstavljaju jedan od najvažnijih oslonaca u sprovođenju promena i reformi koje preduzimamo i ove oblasti moramo unapređivati kako bismo što pre postali deo evropskog obrazovnog prostora – rekao je ministar prosvete.
Ministar prosvete Tomislav Jovanović, na poziv hrvatskog kolege Željka Jovanovića, prisustvovao je u Rijeci osnivačkoj konferenciji Centra za napredne studije Jugoistočne Evrope, na kojoj je ukazao da Srbija u procesu evropskih integracija posebnu važnost daje obrazovanju i nauci.

- Obrazovanje i znanje treba da predstavljaju jedan od najvažnijih oslonaca u sprovođenju promena i reformi koje preduzimamo i ove oblasti moramo unapređivati kako bismo što pre postali deo evropskog obrazovnog prostora – rekao je srpski ministar prosvete.

Cilj Centra za napredne studije je osnaživanje institucionalne saradnje, neposrednih oblika komunikacije mladih i afirmisanih naučnika, koji bi trebalo da obezbede ekonomičniji i efikasniji interdisciplinarni rad.

Centar će, kako je navedeno, povezivati naučno-istraživačke institucije Jugoistočne Evrope.

Izvor Telegraf

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*