Jovanović: Završni ispit za osmake u tri testa

matura

BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović izjavio je danas da bi na završnom ispitu za osnovce sledeće godine osmaci trebalo da polažu test iz srpskog ili maternjeg jezika, matematike i testa opšteg obrazovanja, odnosno orijentacije.Jovanović je na sednici skupštinskog Odbora za obrazovanje kazao da bi treći test trebalo da liči na pisa-test, kao i da će on dati priliku onim đacima koji nisu dobri u matematici i maternjem jeziku da sakupe dodatni broj bodova za upis u željenu srednju školu.

Treći test, koji je izazvao brojna negodovanja u javnosti, kako kaže Jovanović, po obimu će biti manji od onih iz matematike i maternjeg jezika.

„Nastojaćemo da taj test ne bude zbunjujući, opterećujući i prilagodićemo ga uzrastu učenika”, rekao je Jovanović i dodao da će se ubuduće testovi za završni ispit štampati u osnovnim školama kako bi se smanjila mogućnost zloupotrebe.

Izvor: Politika

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*