Kolektiv OŠ „Žarko Zrenjanin“ stao uz dosadašnjeg direktora škole

os-zarko-zrenjanin

Na adresu redakcije portala zrenjaninski.com stiglo je saopštenje kolektiva OŠ „Žarko Zrenjanin“, koje se tiče izbora novog direktora.

Naime, dosadašnjem direktoru Miroslavu Brnjošu uskoro ističe mandat, a Školski odbor je za njegovu naslednicu predložio učiteljicu Zoricu Đurin. S tom odlukom, međutim, ne slaže se grupa zaposlenih koja nam je uputila saopštenje.

Kako se navodi u tom saopštenju, na sednici Školskog odbora Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, održanoj 30. juna, utvrđen je predlog da za direktora škole bude izabrana učiteljica Zorica Đurin sa pet glasova za, dok je kandidat Miroslav Brnjoš, dosadašnji direktor, dobio četiri glasa.

„I to ništa ne bi bilo sporno da na sednici Nastavničkog veća u proširenom sastavu, održanoj 22. juna, Miroslav Brnjoš nije dobio 51 glas, a Zorica Đurin samo 18 glasova, od 70 zaposlenih u školi koji su pristupili glasanju. Jedan glasački listić je bio nevažeći“, navodi se u saopštenju.

Zaposleni smatraju da ovde očigledno njihova volja nije ispoštovana i da je izbor direktora politička igra, kao i da je im je novi direktor nametnut.

„Zbog toga, većina nas zaposlenih u ovoj školi osuđuje ovakvo ponašanje predstavnika lokalne samouprave. Tražimo da se poništi odluka Školskog odbora i da se na novom glasanju ispoštuje volja zaposlenih. U slučaju da lokalna samouprava ostane nema na ovo naše pismo, mi ćemo preduzeti dalje korake. Nećemo se zadržati samo na obraćanju medijima. Ne želimo više da tolerišemo i trpimo ovakvo ponašanje lokalnih vlastodržaca, već tražimo da se poštuje naša volja. Mi, a ne vi gospodo, treba i u narednom periodu da radimo u ovoj školi i da sarađujemo sa direktorom, a to neće biti moguće ukoliko se ova odluka ne preinači“, navodi se u saopštenju.

Izvor: zrenjaninski com

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*