KONFUZIJA U PROSVETI: Slobodnih radnih mesta više od 12.000, a 5.000 tehnološki višak?!

dru-skole_620x0

Broj slobodnih radnih mesta je apsolutno iznenađenje, izjavila je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković
Slobodnih mesta u školama ima 12.461, sudeći prema listi objavljenoj na sajtu Ministarstva prosvete do petka ujutru. Najviše slobodnih radnih mesta je u osnovnim školama 8.160 (6.666 za nastavno i 1.494 za vannastavno osoblje).
U srednjim školama je slobodno 3.619 (3.128 za nastavno i 491 za vannastavno osoblje). U muzičkim školama slobodna su 682 mesta (638 za nastavno i 44 za vannastavno osoblje).
Lista se stalno ažurira kako škole unose nove podatke u tabelu.

Istovremeno, 5.122 zaposlena u školama u Srbiji tehnološki višak, objavilo je Ministarstvo prosvete.

„Broj slobodnih radnih mesta je apsolutno iznenađenje“, izjavila je za „Politiku“ predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

„Ova lista i lista tehnoloških viškova biće u narednom mesecu predmet analize. Pretpostavljam da su na listi slobodnih radnih mesta iskazana i mesta na kojima su zaposleni na određeno, što do sada nije prikazivano“, dodala je Jankovićeva.

Izvor: Kurir

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*