Ministar: Ispitaću da li je traženo da zaposleni u školama prisustvuju skupovima državnih zvaničnika

tomislav-jovanovic-beta_f

Ministar prosvete Tomislav Jovanović najavio je danas da će od lokalnih školskih uprava na Kosovu zatražiti zvaničnu informaciju o navodima Demokratske stranke Srbije (DSS) kako bi se utvrdilo da li je postojala obaveza da zaposleni prisustvuju skupovima najviših državnih zvaničnika.
Od školskih uprava na lokalu zatražiću informaciju da li im je neko dao nalog i to bez saglasnosti Ministarstva prosvete – rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbiji.
DSS je danas je saopštila da su Srbi sa Kosova zaposleni u državnim institucijama bili „primorani da prisustvuju skupovima“ na koje dolaze najviši državni zvaničnici iz Beograda. Jovanović je rekao da treba utvrditi tačnost tih navoda, ali da u svakom slučaju niko od zaposlenih ne može dobiti otkaz.
Ministar je rekao da do danas nije znao za te navode i da će sve biti
provereno.

Poslanik DSS Miloš Aligrudić je novinarima u Skupštini Srbije pokazao obaveštenja sa zvaničnim pečatima u kojima direktor osnovne škole „Miladin Popović“ u Pasjanu obaveštava zaposlene da su obavezni da prisustvuju dočeku premijera Ivice Dačića 19. oktobra, kao i dopis da zaposleni u školama prisustvuju sastanku s ministrom zaduženim za Kosovo Aleksandrom Vulinom 28. septembra u Klokotu.

Izvor: Blic

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*