Ministar: Odgovaraće svi u lancu pripreme i dopreme hrane za decu

decja-bolnica-karaburma-foto-petar-markovic-2_f

Ministar prosvete Tomislav Jovanović izjavio je večeras da je trovanje dece u osnovnim školama u Beogradu nedopustivo i da pokazuje poražavajuće stanje u društvu i poručio da će odgovarati svi koji su učestvovali u lancu pripreme, kontole i distribucije hrane. Ovo pokazuje poražavajuće stanje u našem društvu i veliko je pitanje dokle smo stigli, da li je to dno? Da neko uzme sebi pravo da može da isporučuje hranu, da kontoliše hranu, a pritom da je uopšte ne kontoliše, a da stradaju deca koja predstavljaju našu budućnost – rekao je Jovanović Tanjugu prilikom posete bolnici u Tiršovoj gde je oko 50 dece na ispitivanju.

Jovanović je rekao da veruje da će na prvoj sednici vlade biti doneta odluka da se sprovede istraga.

- To u 21. veku Srbija ne sme da ima. Srbija nema pravo da pravi greške prema deci, koja su najznačajnija – rekao je Jovanović.

On je naveo da je oko 50 dece na ispitivanju u bolnici u Tiršovoj ulici, dok je desetoro zbrinuto u dečjoj bolnici „Olga Dedijer“ na Zvezdari i dodao da su svi stabilni i pod stalnom kontrolom lekara.

- Oni su stabilno, pod kontolom su lekara i uz izuzetno angažovanje medicinskog osoblja koje dežura obezbeđeni su im uslovi da budu dobro – rekao je Jovanović koji je posetio decu.

Lekarsku pomoć zbog simptoma trovanja juče je zatražilo više od 90 učenika iz šest osnovnih škola u Beogradu koje se snadbevaju kod istog proizvođača hrane „Zlatna Varoš“, izjavio je Tanjugu Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra za osnovno obrazovanje.

Prema njegovim rečima, đaci iz šest osnovnih škola u Beogradu – „Milena Pavlović Barili“ u Višnjičkoj banji, „Mihailo Petrović Alas“, „Ćirilo i Metodije“, „Sava Šumanović“, „Ivan Gundeljić“, i „Branko Radičević“ jeli su hranu istog dobavljača, društva za ugostiteljske usluge „Zlatna Varoš“, a njihove usluge koristi i još 15 škola na teritoriji Beograda.

Izvor: Blic

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*