Министар: Одговараће сви у ланцу припреме и допреме хране за децу

decja-bolnica-karaburma-foto-petar-markovic-2_f

Министар просвете Томислав Јовановић изјавио је вечерас да је тровање деце у основним школама у Београду недопустиво и да показује поражавајуће стање у друштву и поручио да ће одговарати сви који су учествовали у ланцу припреме, контоле и дистрибуције хране. Ово показује поражавајуће стање у нашем друштву и велико је питање докле смо стигли, да ли је то дно? Да неко узме себи право да може да испоручује храну, да контолише храну, а притом да је уопште не контолише, а да страдају деца која представљају нашу будућност – рекао је Јовановић Танјугу приликом посете болници у Тиршовој где је око 50 деце на испитивању.

Јовановић је рекао да верује да ће на првој седници владе бити донета одлука да се спроведе истрага.

- То у 21. веку Србија не сме да има. Србија нема право да прави грешке према деци, која су најзначајнија – рекао је Јовановић.

Он је навео да је око 50 деце на испитивању у болници у Тиршовој улици, док је десеторо збринуто у дечјој болници „Олга Дедијер“ на Звездари и додао да су сви стабилни и под сталном контролом лекара.

- Они су стабилно, под контолом су лекара и уз изузетно ангажовање медицинског особља које дежура обезбеђени су им услови да буду добро – рекао је Јовановић који је посетио децу.

Лекарску помоћ због симптома тровања јуче је затражило више од 90 ученика из шест основних школа у Београду које се снадбевају код истог произвођача хране „Златна Варош“, изјавио је Танјугу Љубиша Антонијевић, помоћник министра за основно образовање.

Према његовим речима, ђаци из шест основних школа у Београду – „Милена Павловић Барили“ у Вишњичкој бањи, „Михаило Петровић Алас“, „Ћирило и Методије“, „Сава Шумановић“, „Иван Гундељић“, и „Бранко Радичевић“ јели су храну истог добављача, друштва за угоститељске услуге „Златна Варош“, а њихове услуге користи и још 15 школа на територији Београда.

Извор: Блиц

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*