Ministarstvo zabranilo Noć veštica?

noc vestica

Beograd, Zrenjanin — Proslava Noći veštica u školama na teritoriji Školske uprave Zrenjanin „biće smatrano samovoljnim ponašanjem“, piše u dopisu prosleđenom školama.

U dopisu na memorandumu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Školska uprava Zrenjanin) navodi se da se ŠU dopisom direktorima srednjih i osnovnih škola obraća na osnovu saznanja da se u „pojedinim školama planira obeležavanje (proslavljanje) tzv. ‘noći veštica’, 31. 10. 2013. godine“.

Kako se dalje navodi, takve aktivnosti nisu predviđene ni godišnjim planovima škola, ni nastavnim programima, nisu deo programa verske nastave, niti se nalaze na spisku verskih praznika u kalendaru AP Vojvodine.

„Prema svemu navedenom, obaveštavamo vas da će takve aktivnosti biti tretirane kao samovoljne i suprotne važećim zakonskim normativima, kao i da ŠU Zrenjanin ne odobrava njihovo održavanje“, piše u dopisu.

Kako je načelnik ŠU Zrenjanin Staniša Banjanin rekao za „Blic“, nisu predviđene nikakve sankcije, ali je ovo „preventivno delovanje“, jer je prošle godine bilo incidenata kada su se bacale petarde, a jedno dete je bilo i povređeno.

On je istakao da „ne može odjednom da se organizuje proslava koja nije predviđena planom“ i da je u „tom slučaju takvo ponašanje samovolja“.

Inače, ovih dana je objavljeno da je slična odluka doneta i u Sibiru.

Izvor: B92

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*