Na proveri upražnjena radna mesta u prosveti

677z381_posao

Nakon najave ministra prosvete Branka Ružića da će 2.500 prosvetara dobiti ugovore o angažovanju na neodređeno vreme, radne podgrupe dobile su zadatak da u narednih deset dana provere verodostojnost svih 2.726 zahteva i nakon toga daju dozvolu za raspisivanje konkursa, kaže potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Joca Kopčić.

Ovo je inače peta faza konkursa za upražnjena radna mesta do 31. decembra 2018. godine, i to za ona sa 50 odsto i više angažovanja.

– U Školskoj upravi Novi Sad je od 95 predmeta 57 rešeno u korist radnika. Dobro je što zadnjih nekoliko meseci nije bilo većih problema u rešavanju slučajeva nepotpune norme i tehnoloških viškova. S vremenom su i sami direktori škola shvatili da moraju činiti u korist radnika jer, u suprotnom, radna podgrupa daje preporuku i odmah nakon toga upućuje zahtev prosvetnoj inspekciji da utvrdi nepravilnost – dodaje Kopčić.

S. M-ć

Izvor:  Dnevnik

Jedan komentar na Na proveri upražnjena radna mesta u prosveti

  1. Slavica kaže:

    Zanima me posao ucitelja
    Valjevo (Kolubarski okrug)

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*