На провери упражњена радна места у просвети

677z381_posao

Након најаве министра просвете Бранка Ружића да ће 2.500 просветара добити уговоре о ангажовању на неодређено време, радне подгрупе добиле су задатак да у наредних десет дана провере веродостојност свих 2.726 захтева и након тога дају дозволу за расписивање конкурса, каже потпредседник Уније синдиката просветних радника Војводине Јоца Копчић.

Ово је иначе пета фаза конкурса за упражњена радна места до 31. децембра 2018. године, и то за она са 50 одсто и више ангажовања.

– У Школској управи Нови Сад је од 95 предмета 57 решено у корист радника. Добро је што задњих неколико месеци није било већих проблема у решавању случајева непотпуне норме и технолошких вишкова. С временом су и сами директори школа схватили да морају чинити у корист радника јер, у супротном, радна подгрупа даје препоруку и одмах након тога упућује захтев просветној инспекцији да утврди неправилност – додаје Копчић.

С. М-ћ

Извор:  Дневник

Један коментар на На провери упражњена радна места у просвети

  1. Slavica каже:

    Zanima me posao ucitelja
    Valjevo (Kolubarski okrug)

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*