NAJAVLjEN ŠTRAJK U ŠKOLAMA

zvonimir-jovic

ZRENjANIN – Prvi čas u prepodnevnoj i prvi u popodnevnoj smeni sutra neće biti održani, odluka je sva četiri reprezentativna sindikata u prosveti.
Štrajkom upozorenja podsećamo na sve neispunjeno iz prethodnih sporazuma, a s obzirom na to da novi Zakon o platama nije popravio naš položaj, tražimo povećanje koeficijenata zaposlenih u obrazovanju dva puta u toku ove godine, sa aprilskom i oktobarskom platom, kao i isplatu nagrade u visini od 5.000 dinara – izjavio je danas Zvonimir Jović, predsednik Sindikata prosvetnih radnika Banata.
U Zrenjaninu deluju dva sindikata prosvetnih radnika i oba su potpisnici odluke o štrajku. Ipak, koliko će se zaposlenih štrajku i pridružiti, nije sigurno.

– Jedna trećina zaposlenih u prosveti nije član nijednog sindikata i stvar je njihove volje da li će sutra prvi čas držati ili ne – ističe Jović.

U zavisnosti od reakcije nadležnih na štrajk upozorenja, biće odlučeno o narednim koracima sindikata.

Izvor:

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*