Nastavnici u Arkanzasu nosiće oružje u školu

308087_pistolj-ap_f

KLARKSVIL – Zaposleni u srednjoj školi u Klarksvilu, u američkoj državi Arkanzasu, u novoj školskoj godini će nositi sakriveno oružje.

Zamenik direktora škole Čejn Dugan biće jedan od onih koji će kod sebe imati oružje, ali će identitet ostalih zaposlenih koji će se uključiti u ovaj program biti poverljiv.

Zaposleni koji će nositi oružje moraće da prođu obuku. Klarksvilu, u kojem živi oko 9.200 ljudi, škole su do sada bile bezbedne, ali su roditelji zabrinuti posle napada u osnovnoj školi u Njutaunu (Konektikat) u decembru 2012, u kojem je ubijeno 20 dece i šest nastavnika.

Zvaničnici Arkanzasa nisu blokirali ovaj plan, ali je ministar za obrazovanje Tom Kimbrel izjavio da je protiv toga da se nastavnici i školsko osoblje naoružavaju i predlaže da za to budu angažovani profesionalci.

Nacionalna asocijacija za oružje (NRA), najmoćnije udruženje pobornika prava na posedovanje oružja u SAD, ocenila je da je nošenje oružna jedini odgovor na ozbiljne pretnje u školama.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*