Nastavnicima prete otkazom uoči protesta zbog izbora za direktora škole

osjozefatila

Nastavnici novosadske škole “Jožef Atila” dobili su od sekretara škole poruku u kojoj im se indirektno preti otkazima, ukoliko se pojave na protestu koji je najavljen posle nastave.

Protest organizuje deo kolektiva i roditelja koji tvrde da su izbori za novog direktora škole, koji traju već osam meseci, politički instruisani.

U poruci koju potpisuje sekretarka škole Zita Jakovljević nastavnicima se sugeriše da “otvore oči” jer će se u narednim godinama broj odeljenja, a time i nastavnika smanjivati: „Meni lično time bi bio olakšan posao jer šta je to napraviti 50 rešenja za godišnji odmor u odnosu na sada 136 rešenja“.

„Tako da izvolite pobrinuti se za svoju budućnost“ stoji u poruci koja je poslata svim nastavnicima.

Sve se dešava uoči trećeg kruga izbora u toj školi, u kojima učestvuje samo jedna kadnidatkinja bliska Srpskoj naprednoj stranci, nakon što je školska izborna komisija eliminisala kandidatkinju koja je u prva dva kruga dobila ubedljivu podršku kolektiva.

Izvor: N1

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*