Odložiti početak školske godine!

Dok se danas jedan deo đaka vraća u školske klupe, a drugi nastavu prate onlajn, u Uniji sindikata prosvetnih radnika Vojvodine navode da se nisi ispunili uslovi za adekvatan i epidemiološki bezbedan rad obrazovnih ustanova.

Početak nove školske godine Udruženje sindikata prosvetnih radnika Vojvodine ocenjuje kao “najneizvesniji u proteklih 30 godina”.

Udruženje sindikata prosvetnih radnika Vojdvodine smatra da postoji izvestan broj nelogičnosti u radu škola u uslovima epidemije te naglašavaju da nema odgovora na mnoga pitanja.

Najpre se obaziru na izostavljanje prosvetnih radnika u procenu odličivanja o modelima nastave, potom se osvrću na nederočenost u obezbeđivanju maski, te dodaju da će pomoćno osoblje imati višestruko povećan obim posla.

Takođe, naglašavaju da nije moguće obezbediti 4 metra kvadratna za svakog učenika.

Ono što prosvetari naročito istuču kao problem jeste nedorečenost o postupanju sa neodgovornim učenicima koji ne nose masku.

Na naše pitanje da li nadležne Institucije reaguju na navedene probleme, i da li se nazire njihovo potencijalno rešenje, Petrić kaže da adekvatnog rešenja nema, te da kod Ministarstva prosvete nisu naišli na razumevanje.

Petrić navodi da su u Uniji preložili da se profesorima koji spadaju u rizične grupe omogući rad od kuće te da se početak školske godine, dok se na nađe adekvatno rešenje, pomeri za još dve nedelje.

U Uniji navode još izvestan broj nedorečenosti i nelogičnosti, poput nedefinisanog radnog vremena profesora, usklađivanja rada sa sadržajima koji se emituju putem televizije i nedostatak adekvatne opreme za praćenje onlajn nastave.

Izvor: Kanal 9

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*