Osnovana nova organizacija

rns

U subotu je u Novom Sadu osnovana još jedna sindikalna organizacija Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, odnosno Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije. Uz prisustvo 15 od pozvanih 17 delegata, osnovan je Vojvođanski prosvetni sindikat regije Novi Sad. Skupštini su kao gosti prisustvovali Zvonimir Jović predsednik USPRV, Joca Kopčić član predsedništva USPRV, Dobrila Gmizić i Stevan Jurić članovi GO USPRS i Nevenka Radulović član IO USPR grad Novi Sad. Zvonimir Jović je pozdravio prisutne i istakao veliko zadovoljstvo zbog formiranja ove organizacije. Ovo je još jedan od dokaza da je USPRV na pravom putu u svojoj borbi za prava prosvetnih radika i stabilan obrazovni sistem istakao je Jović. Sindikat osnivaju škole iz opština: Irig, Temerin, Bački Petrovac, Bač, Žabalj, Beočin.
Na osnivačkoj Skupštini je posle diskusije usvojen Statut i formirani su Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Statutarna komisija. Izvršni odbor čine predstavnici opštinskih odbora. Za predsednik IO je izabran Saša Matešić. Saša Matešić se Zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da će se VPSRNS baviti sindikalnim pitanjima, i da će se potruditi da se poveća broj članova i proširi mreža škola na teritoriji na kojoj deluju.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*