Oštećena bista Jožefa Atile u OŠ u Novom Sadu, uprava škole ne reaguje

ja_1

Bista Jožefa Atile u glavnom holu istoimene osnovne škole u Novom Sadu oštećena je prošle nedelje, saznaje 021.rs.

Kako nam javljaju nastavnici škole, reakcija uprave na ovaj incident je prvobitno izostala.
„Tražili smo na Nastavničkom veću da se nešto preduzme. Dobili smo informaciju da niko ne zna ni kada, ni ko je to učinio“, navodi jedna nastavnica iz ove škole za 021.rs.
Dodaje da je posle nedelju dana, tek na insistiranje nastavnika, uprava obećala da će pozvati policiju kako bi pronašli počinioce. Međutim, kako 021.rs nezvanično saznaje iz policije, za sada u evidenciji prijava nemaju ništa u vezi sa ovom bistom.
„Popodne su bistu samo odneli“, kaže ova nastavnica, a na pitanje ko je i gde odneo bistu, odgovara da ne zna.
Ističe i da je o svemu obavešten Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine, koji je i finansirao izradu i postavljanje biste u holu škole.
Da saznamo šta se desilo sa bistom i da li će biti sanirana, pokušali smo da kontaktiramo upravu škole. Međutim, na telefon se niko nije javljao, a na poslati mejl do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Podsetimo, u ovoj školi su nedavno održavani i protesti roditelja i dela zaposlenih koji su nezadovoljni izborom v.d. direktora.

Izvor: 021.rs

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*