POLUGODIŠTE PRI KRAJU: Razmatra se onlajn nastava, a prosvetari i deca vredno rade

skolaskadarlijaprobnamalamatura02062020-15-_f

 

DA li će učenici preći na onlajn nastavu ili će normalno ići u školu do raspusta, koji bi trebalo da počne 21. decembra, moglo bi biti poznato nakon današnje sednice Kriznog štaba na kojoj će, kako je najavljeno, jedna od tema biti i situacija u školama.I dok Krizni štab „vaga“ odluku o tome kako će se ubuduće odvijati nastava, škole polako privode polugodište kraju. U nekim obrazovnim ustanovama deci je rečeno da donesu knjižice, rade se kontrolni i pismeni zadaci, gradivo se ubrzano prelazi… Očekuje se, naime, da đaci na teritoriji cele Srbije istovremeno odu na odmor, od 21. decembra do 20. januara. A ukoliko bude doneta odluka da se pređe na onlajn nastavu, od kuće će učiti stariji osnovci, od petog do osmog razreda, i to u ograničenom periodu, dok bi deca od prvog do četvrtog nastavu i dalje pohađala u učionicima.
Do sada je, prema podacima Ministarstva prosvete, na onlajn nastavu prešlo 46 osnovnih i srednjih škola, a period je ograničen na najviše 14 dana. Reč je o školama u sredinama sa teškom epidemiološkom situacijom – Vrbasu, Jagodini, Leskovcu, Nišu, Požarevcu, Novom Sadu, Zaječaru, Kosovskoj Mitrovici, Boru…

Dr Srđa Janković, član Kriznog štaba, rekao je da je bilo predloga da viši razredi osnovnih škola u celoj zemlji već sada pređu na nastavu na daljinu, ali da je procenjeno da to zasad nije nepohnodno. Međutim, to ostaje kao opcija za kasnije.

- Tamo gde se virus pojavi u školi, i po već postojećim merama, odeljenje ili cela škola prelazi na onlajn, samo je odloženo prelaženje celokupnog školstva na onlajn nastavu – kaže Janković.

SLUŠAMO ŠTAB

Premijerka Ana Brnabić rekla je u utorak da će saslušati preporuke stručnog dela Kriznog štaba:

Dodala je da ako struka preporuči raspuštanje vrtića, to će biti učinjeno.

Izvor: Novosti

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*