Povodom protesta Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječara

unija-beograd300

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije u potpunosti podržava akciju svojih članova, koleginica  i kolega u Zaječaru.

Postao je manir predstavnika mnogih lokalnih samouprava širom Srbije da ignorišu svoje obaveze koje po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja,  imaju prema školama i prosvetnim radnicima. Glavni pokazatelj takve tvrdnje jeste novac koji se, svake godine,  odvaja u budžetu Republike,  za sudske sporove.  Sankcije  Vlade zbog takvog ponašanja najčešće izostaju,  pa su kolege prinuđene da preduzimaju različite oblike sindikalnog delovanja kako bi primorale  lokalnu samoupravu da poštuje Zakon.

Unija SPRS zalagala se i zalagaće se da ista pravila važe za sve. U svojoj 17 godina dugoj sindikalnoj borbi uvek smo prvo dobronamerno upozoravali, a tek onda preduzimali drastičnije mere.

Ovaj protest naših kolega u Zaječaru,  građani i predstavnici lokalne samouprave treba da shvate kao želju i nastojanje da se izbegnu teške posledice nebrige,  koje bi mogle nastati.

Spremni smo da opravdani bunt svojih članova  podržimo ne samo verbalno, već i na svaki drugi način, ako to bude bilo potrebno.

U Beogradu, 23.11.2015.

Predsednik USPRS Jasna Janković

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*