PRAVNI RESOR USPRS

RESOR ZA NORMATIVNO PRAVNE POSLOVE USPRS
OD 1. FEBRUARA 2013. GODINE

1. Saša Radović – član Resora
Tel: 065/ 944-2043
e-mail: pravnik3usprs@gmail.com

2. Jelena Tomić – član Resora
Tel: 065/ 944-2042
e-mail: pravnik3usprs@gmail.com

3.  Zvonimir Jović – vođa Resora
Tel: 065/ 944-2030
e-mail: pravniresor@gmail.com

INFO USPRS

2 komentara na PRAVNI RESOR USPRS

 1. Tanja Stojanovski kaže:

  Poštovani,
  Obraćam Vam se zato što mi je potreban pravni savet u vezi sa raspodelom radnih mesta u Školskoj upravi Zrenjanin, opština Pančevo.
  Naime, do prošle školske godine sam radila u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Kačarevu,na radnom mestu školskog bibliotekara sa punom normom na neodređeno vreme.
  Septembra prošle školske godine (2015/16.) prema novom pravilniku, za radno mesto bibliotekara određena je norma od 25 do 65 odeljenja za punu normu. Naša škola je u tom trenutku imala 24 odeljenja u školi i 3 odeljenja u PU koja tada nisu bila priznata. Bila sam prinuđena da dopunu norme potražim u drugoj školi – OŠ „Dositej Obradović „ Omoljica (koja je u tom trenutku imala 23 odeljenja u školi i 3 u PU).
  Nakon nekih mesec dana, ipak su posle silnih dopisa moje direktorke (u pokušaju da me vrati u školu na punu normu) priznata 3 odeljenja PU i odobreno još 50% biblioteke, ali na određeno vreme. Ja to nisam mogla da prihvatim, pa su se do kraja školske godine na tih 50% izmenjale čak tri koleginice.
  Ove školske godine odobreno je 100% biblioteke u obe škole u kojima radim. Obzirom da za par godina postoji mogućnost da u obe škole broj odeljenja padne ispod 25 (sa odeljenjima PU), oba moja direktora i ja smo se složili da ja ostanem u obe škole na 50%, a da oni prime još po pola bibliotekara. U Omoljicu je došla koleginica koja je mlađa od mene, ali u Kačarevu se prijavila koleginica (sa liste B) koja ima dve godine staža više od mene. Prilikom bodovanja, prema važećem pravilniku imala bi bod više od mene. Ako bi se samo to uzimalo u obzir, onda bismo došli u situaciju da ja koja sam imala punu normu ostanem bez 50%, a ona koja ceo staž radi sa pola norme ostala bi na punoj normi. Tako da bih ja putovala do Omoljice (oko 26 km) za pola plate.
  U slučaju da se ja sada vratim u Kačarevo, opet bih za par godina izgubila pola norme ja, a i koleginica koja radi sa mnom u Omoljici bi isto ostala bez pola norme (a imala je 100%) ako bi se bodovala sa ovom koleginicom sa liste B.
  Moram još da napomenem da sam u biblioteci u Kačarevu uložila veliki trud na proširenju fonda (oko 18000 publikacija je uvedeno u knjigu inventara), počela sam sa časovima bibliotekarstva i kreativnim radionicama, koje učenici rado posećuju i bibliotečka sekcija je radila punom parom.
  Moje pitanje je: da li je moguće da se prilikom bodovanja samo gleda suvo činjenično stanje predviđeno pravilnikom, a uloženi trud i putni troškovi ne igraju nikakvu ulogu?
  Da li postoji neki član zakona koji bi opovrgao ovako nepravedno bodovanje?
  Molim Vas za pravni savet kako bih mogla u što kraćem roku da odgovorim direktorima šta sam odlučila (da li da se vratim u Kačarevo na 100% ili da ostanem u Omoljici 50%?).
  Nadam se da sam jasno i detaljno opisala slučaj i da ćete mi pozitivno i brzo odgovoriti.
  Unapred zahvalna,
  Tanja Stojanovski
  Prvomajska 26/a
  Kačarevo
  Tel: 064/2948561

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*