Predati zahtevi prosvetnih radnika Vladi Republike Srbije

buca_marjanovic

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika predali su Vladi Srbije svoje zahteve, čime je završen današnji protest. Sindikalci traže da se zarada zaposlenih u obrazovanju izjednači sa prosečnom zaradom u Srbiji i izradi Strategija za povećanje u narednom periodu, kao i da se odmah, u skladu sa dogovorom sa Ministarstvom prosvete, poveća dodatak odeljenskim starešinama. Jedan od zahteva je i da se smanji obim pedagoške administracije u školama. Po rečima predstavnika sindikata, u školama je nastava redovna.

Sindikat obrazovanja Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije traže da se zarade zaposlenih u obrazovanju odmah izjednače sa prosečnom zaradom u Srbiji i izradi Strategija za povećanje u narednom periodu.

Za RTS je zahteve obrazložio predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Dobrivoje Marjanović


Izvor: RTS

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*