Професор Звонимир Јовић позвао просветне раднике да туже државу

zvonimir-jovic1

Професор из Зрењанина Звонимир Јовић позвао је запослене у просвети да туже државу због неплаћања рада по индивидуалном образовном плану (ИОП). Јовић је, иначе, потпредседник Уније синдиката просветних радника Србије.

Влада Републике Србије је, наиме, на прошлонедељној седници донела одлуку о промени Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама. Овом уредбом се у основним и средњим школама укида додатак запосленима који раде са децом по индивидуалном образовном плану.

До сада је у свим преговорима са Владом Србије и нашим захтевима да се поменути документ промени и реши проблем зарада, пре свега административних радника, ова уредба била „Свето писмо“. О њој није могло да се расправља. Ова промена поново показује однос државе према просветним радницима и начин како се ствари решавају – оценио је Звонимир Јовић.

Врхунац лицемерја и безобразлука

Према његовим речима, када је синдикат указивао на проблем са плаћањем запослених који раде по индивидуалном образовном плану, из Министарства просвете је одговорено да запослени немају право на додатак.

Када смо кренули са тужбама и на Врховном касационом суду доказали да смо у праву, Влада је одлучила да промени уредбу. Уместо да се састане са просветним синдикатима и договори о начину решавање овог проблема, Влада на најгрубљи начин, примењујући познате методе силе, мења уредбу. Тиме смањује права просветним радницима. Ово је врхунац лицемерја, безобразлука и бахатости – нагласио је Јовић.

Он је позвао све запослене, који то досад нису учинили, да туже државу због неплаћања рада по индивидуалном образовном плану. Позвао их је и да се, како је навео, спреме за синдикалне акције које ће уследити.

Извор: zrenjaninski.com

Један коментар на Професор Звонимир Јовић позвао просветне раднике да туже државу

  1. Нена каже:

    Молим синдикат да се позабави следећим. Министарству не пада на памет да плати трошкове интернета и компјутера у току трајања онлајн наставе. Број наставника x 1200дин (минимална цена месечног интернета)x број месеци онлајн наставе и дођосмо до цифре 4 милиона евра уштеде министарства на нама. О цени компјутера не смем ни да рачунам.

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*