Prosečna plata 44.124 dinara

Dinari_620x0

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u oktobru 2015. godine iznosila je 44.124 dinara i za 0,5 odsto je nominalno veća nego u septembru, a realno je veća za 0,7 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa oktobrom prošle godine, prosečna zarada je nominalno manja za 1,8 odsto, a realno je smanjena za 3,2 odsto.

Prosečna zarada sa porezima i podrinosima u oktobru ove godine iznosila je 60.767 dinara, što je za 0,4 odsto nominalno povećanje u odnosu na prethodni mesec, a realno je više za 0,6 odsto, dok je u odnosu na isti mesec 2014. godine nominalno manja za 1,9 odsto a realno za 3,3 odsto.

Za deset meseci ove godine prosečna neto zarada nominalno je manja za 0,9 odsto, a realno za 2,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a prosečna bruto zarada nominalno smanjena za 0,6 odsto i realno za dva odsto.

Izvor: RTV

2 komentara na Prosečna plata 44.124 dinara

 1. ucitelj*** kaže:

  Nominalno ili realno, moja plata je manja za 10% u odnosu na isti period prosle godine, a ni sa tim povecanjem u odnosu na prosli mesec nemam nista!
  A kako i zbog cijih plata je skocio prosek u odnosu na prosli mesec?
  Ono sto je sigurno, zbog prosvete nije!!!

 2. Gordana kaže:

  A sta je sa administrativnim radnicima u prosveti?
  Tretirani su kao nekvalifikovani radnici.
  Da li je realno da neto zarada administrativnog radnika sa 25 godina radnog iskustva i stalnim usavrsavanjem bude 24.950,00 dinara?

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*