Prosvetari u Zrenjaninu najavili štrajk u školama i protest ispred Gradske kuće

skolska-klupa-ucionica

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije donela je odluku da školsku godinu započne štrajkom i protestima.

Časovi će u školama, koje su članice Unije, 1. septembra trajati 30 minuta, a u Zrenjaninu će istog dana, tačno u podne, biti održan protest ispred Gradske kuće.

Dogovoreno je da na protestu ispred Gradske kuće ponovimo naše zahteve i skrenemo pažnju na tešku situaciju u obrazovanju. Zahtevi sindikata prosvetnih radnika, za sada, jesu povećanje plata u prosveti za 20 odsto, korigovanje stručnog uputstva o formiranju kombinovanih odeljenja od petog do osmog razreda, kao i da broj učenika u odeljenju ne prelazi 24 – izjavio je Zvonimir Jović, potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Kako je naveo, prosvetari će izraziti i protest zbog odluke Vrhovnog kasacionog suda da poništi odluku apelacionih sudova.

Prema odluci Vrhovnog kasacionog suda, spremačice i zaposleni na mestu pomoćnog osoblja u školama u Srbiji, koji primaju minimalac, nemaju pravo na dodatni iznos na ime toplog obroka i regresa za godišnji odmor, pošto im je sadržan u koeficijentu – objašnjava Jović.

Izvor: zrenjaninski.com

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*