Prosvetari najavljuju prosteste

mediji2

Bliži se kraj školske godine, koja je kako kažu u Uniji sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, bila veoma turbulentna. S obzirom da su mnoga pitanja, kako navode, ostala i dalje nerešena, sindikat će realizovati nekoliko aktivnosti, među kojima i dva protesta u Beogradu, 16. juna i 31. avgusta, kako bi skrenuli pažnju javnosti na dešava u prosveti.

Stari-novi problemi i dalje muče prosvetare. Godinama unazad upitan je izbor direktora, formiranje odeljenja, smanjivanje normi nastavnicima, tehnološki viškovi, neisplaćeni putni troškova i niz dugih nagomilanih problema na koje su danas podsetili predstavnici Unije prosvetnih radnika Vojvodine.

Novi su usledili po izbijanju epidemije korona virusa, kada je zbog, kako kažu, loše organizacije i nedovoljno zaštitne opreme veliki broj zaposlenih u školama zaražen kovidom, a pored bolesti dodatni pritisak stvarala je i promena iz redovne u onlajn nastavu i obrnuto.

Konkurs za izbor novog direktora, kao i nesaradnja sa lokalnom samoupravom trenutno su problemi koji su prisutni u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Kneževcu, kažu sindikalci.

Problem oko izbora direktora prisutan je i u OŠ „ Stevan Knićanin“ iz Knićanina gde takođe nije ispoštovana volja kolektiva, kaže direktor ove škole čiji drugi mandat traje do 2. avgusta, ali koji ovog puta nije konkurisao.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije poslala je niz zahteva za rešenje ovih i drugih problema Ministarstvu prosvete, ali su, kako kažu, ostali bez odgovara.

Sindikati najavljuju organizovanje dva protesta u Beogradu ovog leta, 16. juna i 31. avgusta, ne bi li ih, kako kažu, Ministarstvo prosvete čulo i videlo njihovo nezadovoljstvo.

Izvor: Kanal9

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*