Prosvetari nezadovoljni pred 8. novembar

konferencija-za-medije-4-11-2021

VIDEO K9: Prosvetari u Srbiji svoj dan, 8. novembar, dočekaće uz probleme nagomilane tokom prethodnih godina koje su dodatno opteretila ograničenja nametnuta merama za sprečavanje epidemije korona virusa, kažu u Uniji sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.


Već duže od godinu i po dana, koliko traje borba sa epidemijom korona virusa u našoj zemlji, traje i nezadovoljstvo prosvetnih radnika načinom organizovanja nastave. Međutim, u Uniji sindikata prosvetnih radnika Vojvodine ističu da problemi prosvetara traju godinama unazad, a epidemija ih je dodatno produbila pa 8. novembar, Dan prosvetnih radnika, dočekuju kao najteži u poslednjoj deceniji.

Jedan od najvećih problema sa kojima su škole širom zemlje suočene u ovom trenutku je, kako je rekao Joca Kopčić potpredsednik USPRV, manjak radnika. Ukoliko prosvetni radnik ode na bolovanje, nema ko da ga zameni, ističe Kopčić i dodaje da je ovaj problem pođednako prisutan i u gradskim i u seoskim sredinama.

Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine skrenula je pažnju i na početnu platu nastavnika, učitelja i profesora, koja je, kako kažu, ispod republičkog proseka.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je Krizni štab doneo odluku da jesenji raspust za učenike osnovnih i srednjih škola počne u ponedeljak, 8. novembra i da traje do petka, 12. novembra.

Prvi radni dan za učenike biće ponedeljak, 15. novembar.

 

Izvor: https://www.kanal9tv.com/prosvetari-nezadovoljni-pred-8-novembar/

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*