Prosvetari traže veće plate za 20 odsto

Coronavirus situation in Poland

NOVI SAD -Nezadovoljni socijalnim dijalogom, zaradama, i brojem učenika u odeljenju prosvetari, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, još jednom opominju na promene u obrazovanju.

Obrazovanje nije potrošnja, već investicija za budućnost naše zemlje, rečeno je na konferenciji za medije Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine. Zarada nastavnika sa punim fondom časova i 20 godina radnog staža je oko 72 hiljade dinara, što je ispod republičkog proseka, kaže predsednik Unije Zvonimir Jović. Zalažu se za korekciju zarade od 20 odsto.

Sindikalci se i dalje nadaju pravednim platnim razredima, ali i smanjenju broja đaka u odeljenjima na 24, kaže potpredsednik Unije Joca Kopčić.

Važna pitanja se rešavaju bez dogovora resornog ministarstva i sindikalaca, ističe Jović, napominjući da po kolektivnom ugovoru je neophodna saradnja.

Performansom „Budućnost obrazovanja počinje danas“ ispred Vlade Srbije u utorak, na Dan prosvetnih radnika, u podne, započeće protest članova Unije prosvetnih radnika Srbije. Nastava u školama članicama Unije biće skraćena na 30 minuta.

Izvor: https://rtv.rs

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*