Protest nastavnika: Umesto razgovora, dobili mejl

dru-imejl-umesto

Troje nastavnika nezadovoljnih zbog oduzimanja licence za rad treći dan štrajkuju ispred Vlade Srbije: Ovjašnjenje Ministarstva nam ništa ne znači, ne pomeramo se dok pravda ne bude zadovoljena.

TROJE nastavnika nezadovoljnih zbog oduzimanja licence za rad treći dan štrajkuju ispred Vlade Srbije. Živadin Disić iz Niša i Petar Blagojević iz Kragujevca gladuju od srede ujutru, a njihova koleginica Smilja Janković ih podržava, ali ne gladuje.

Iako su očekivali da ih ministar danas primi na razgovor, od njega su dobili mejl u kome je navedeno da postoji mogućnost da im licenca bude vraćena.

- Mišljenja smo da se licence mogu vratiti do okončanja sudskih postupaka, pod uslovom da za to dobijemo potvrde drugih relevantnih institucija, sa kojima ćemo narednih dana obaviti potrebne konsultacije. Po pribavljenim mišljenjima biće doneta odluka o svim zahtevima, o čemu ćete biti obavešteni – poručio im je ministar Mladen Šarčević.

Za “Novosti” ministar Šarčević je pojasnio da su “relevantne institucije” zapravo pravne službe Vlade, od kojih treba da dobiju stručno mišljenje.

Disić, međutim, kaže da mu ovakvo objašnjenje ništa ne znači i da se neće pomeriti iz Nemanjine ulice dok pravda ne bude zadovoljena.

- Jedino što tražim je da poštuju zakon i da nam vrate licence do okončanja spora, kao što je ministar u novembru već učinio u jednom drugom slučaju – kaže Disić.

Zdravstveno stanje Disića i Blagojevića već je loše, promrzli su i iscrpljeni, ali kažu da ne odustaju.

Izvor: Novosti

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*