Protest prosvetara ispred Vlade – traže smanjenje broja učenika u odeljenjima

prosveta2

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije protestovala je ispred zgrade Vlade, sa zahtevom da država smanji broj učenika u odeljenjima da bi, kako navode, nastava bila kvalitetnija.

Pod sloganom „Manje je više“, prosvetni radnici poručili su da se Srbija svake godine suočava sa sve manjim brojem đaka i istakli da bi manja odeljenja „sačuvala porodice, naselja i gradove“.

„Naša odeljenja su i dalje ogromna, 30 do 33 učenika. Konačno da kažemo Vladi Srbije da evropski standard jeste pravi standard i da je 18 do 20 učenika u odeljenju dovoljno da sva deca imaju kvalitetnu nastavu“, rekla je za Tanjug predsednica Unije SPRS Jasna Janković.

Dodala je da će čekati da ih neko pozove iz Ministarstva prosvete, a ako ne bude razgovora, okupiće se ponovo 31. avgusta, u većem broju.

„Nudimo rešenja koja su jasna, ne previše komplikovana“, navela je Jankovićeva.

Okupljeni prosvetari nosili su transparente na kojima je, između ostalog, pisalo „Rušenje prosvete“ i „Srbija bez budućnosti“.

Izvor: RTS

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*