Протест просветара испред Владе – траже смањење броја ученика у одељењима

prosveta2

Унија синдиката просветних радника Србије протестовала је испред зграде Владе, са захтевом да држава смањи број ученика у одељењима да би, како наводе, настава била квалитетнија.

Под слоганом „Мање је више“, просветни радници поручили су да се Србија сваке године суочава са све мањим бројем ђака и истакли да би мања одељења „сачувала породице, насеља и градове“.

„Наша одељења су и даље огромна, 30 до 33 ученика. Коначно да кажемо Влади Србије да европски стандард јесте прави стандард и да је 18 до 20 ученика у одељењу довољно да сва деца имају квалитетну наставу“, рекла је за Танјуг председница Уније СПРС Јасна Јанковић.

Додала је да ће чекати да их неко позове из Министарства просвете, а ако не буде разговора, окупиће се поново 31. августа, у већем броју.

„Нудимо решења која су јасна, не превише компликована“, навела је Јанковићева.

Окупљени просветари носили су транспаренте на којима је, између осталог, писало „Рушење просвете“ и „Србија без будућности“.

Извор: РТС

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*