Putnikovo: Školska slava, a škola prazna

Na dan Svetog Save osnovna škola u Putnikovu je prazna. Đaci,njih sedmoro ipak su pripremili program koji su izveli u školi u Uzdinu gde, zbog većeg broja učenika, ima uslova da se održi priredba.

Učitelj Novica Trajkovićkaže da je u školi do pre desetak godina bilo je više učenika pa su i priredbe mogle da se organizuju.

„Bilo je jako lepo ali kako je počeo da se smanjuje broj učenika bolje je da deca idu u Uzdin u centralnu školu jer teško je napraviti akademiju ili neki program sa sedmoro đaka“, dodaje.

„Bilo nas je ovde u selu puno đaka oko stotinak kada sam ja išao u školu. Učitelji su radili u dve smene i učionice su bile pune, samo u jednom razredu je bilo po dvadesetak dece“, priča Velja Milosavljević.

Škola u Putnikovu trenutno ima učenike u prvom, drugom i četvrtom razredu. Sledeće godine neće biti novoupisanih a troje iz četvrtog razreda odlaze u Uzdin i školu će pohađati svega četvoro đaka.

Izvor: RTV

Jedan komentar na Putnikovo: Školska slava, a škola prazna

  1. Anonimni kaže:

    Koliko radmika mora da pokrije sedmoro dece? Koliko to košta? Zar nije isplativije voziti decu do maticne skole?

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*