SAOPŠTENjE REPREZENTATIVNIH SINDIKATA PROSVETE

saopstenje-reprezentativnih-sindikata_page-530

SAOPŠTENjE REPREZENTATIVNIH SINDIKATA PROSVETE

Na sastanku Ministarstva prosvete i reprezentativnih sindikata, održanom 24. avgusta 2023. godine aktuelnom ministru Slavici Đukić Dejanović i saradnicima izloženi su sledeći zahtevi prosvetnih radnika:

– Da se odmah zarade zaposlenih u obrazovanju izjednače sa nivo – om prosečne zarade u Republici Srbiji i da se izradi strategija za povećanje u narednom periodu.

– Da se odmah u skladu sa dogovorom sa Ministarstvom prosvete i na osnovu formulacije radne grupe i izmeni zakonska regulativa, donesu pravilnici, izmene uredbe, kako bi se povećao broj angažovanih stručnih saradnika i poveća dodatak odeljenjskim starešinama.

– Da se odmah pristupi definisanju i smanjenju pedagoške administracije, kroz izradu pravilnika, koji će definisati obim i oblik dokumentacije, a na predlog reprezentativnih sindikata.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*