SAOPŠTENjE ZA MEDIJE

unijalogo-235x3001

Posle duge i uspešne saradnje sa medijima i nebrojanih izjava kojima smo obaveštavali javnost o svim koracima tokom petomesečnog štrajka, na kratko smo se povukli iz sredstava javnog informisanja. To nije znak  zavere ili  poraza, već odgovornosti da se, posle prekida protesta, održi organizacija.

Odlukom  Glavnog odbora da treba prekinuti štrajk, pratiti racionalizaciju  zaposlenih i učestvovati u radnoj grupi o platnim razredima, okončala se jedna bitka, ali se borba nastavlja. Na tom Glavnom odboru predsednik, potpredsednik i članovi predsedništva, podneli su ostavke, kao čin lične odgovornosti zbog neispunjavanja prvog štrajkačkog zahteva, izuzimanja zaposlenih  u obrazovanju  od smanjenja zarada od 10 procenata.

U trenutku kada se u šesnaestoj godini postojanja, ovaj sindikat priprema za izbor svoj šestog glavnog čoveka,  koji će doći  iz redova nastavnika, članova Unije, ističemo da rukovodstvo u tehničkom  mandatu  priprema Skupštinu, zakazanu za 20. jun u Bačkoj Palanci.

INFO USPRS

code