SAOPŠTENjE

Povodom pregovora sa Vladom Srbije,

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije izdaje sledeće

S A O P Š T E Nj E

Od same najave štrajka 29. oktobra, do njegovog početka 17. novembra, na razgovore u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pozvani smo jednom i to u petak 14. novembra, poslednjeg radnog dana pred početak štrajka. Rečeno nam je da smo u pravu, ali da je štrajk bespredmetan.

Nakon tog dana, sastali smo se sa ministrom Verbićem dva puta prošle nedelje, u četvrtak i petak. Drugom sastanku (21. novembra) prisustvovali su i ministar finansija i predsednik Vlade RS. Činilo se da je rešenje moguće, a ove nedelje smo (uprkos trima susretima) daleko od potpisivanja bilo kakvog protokola.

Neozbiljnost onih koji dolaze da pregovaraju sa nama, svakoga dana sa novim stavovima, kulminirala je juče, kada je zaposlena u Ministarstvu finansija, negirala ono što je resorni ministar finansija rekao prošlog petka.

Uz sve to, prvi među nama, ministar prosvete, izjavljuje da se zbog silnih dobijenih obećanja štrajk mora odmah okončati, govoreći o tome da se pregovara sa sindikatima, ali ne i sa zaposlenima u prosveti i direktorima škola.

Vlada Republike Srbije treba da zna da smo mi pre svega prosvetni radnici, pa tek onda članovi nekog od prosvetnih sindikata. Kao ozbiljni ljudi, sa ozbiljnim zahtevima, razgovaraćemo dok se ne nađe rešenje.

Ostavljanje najobrazovanijih u ovoj zemlji, da budu na rubu egzistencije, dovoljno govori o tome ko je u pravu.

ŠTRAJK SE NASTAVLjA!

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*