САОПШТЕЊЕ

Поводом преговора са Владом Србије,

Унија синдиката просветних радника Србије издаје следеће

С А О П Ш Т Е Њ Е

Од саме најаве штрајка 29. октобра, до његовог почетка 17. новембра, на разговоре у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, позвани смо једном и то у петак 14. новембра, последњег радног дана пред почетак штрајка. Речено нам је да смо у праву, али да је штрајк беспредметан.

Након тог дана, састали смо се са министром Вербићем два пута прошле недеље, у четвртак и петак. Другом састанку (21. новембра) присуствовали су и министар финансија и председник Владе РС. Чинило се да је решење могуће, а ове недеље смо (упркос трима сусретима) далеко од потписивања било каквог протокола.

Неозбиљност оних који долазе да преговарају са нама, свакога дана са новим ставовима, кулминирала је јуче, када је запослена у Министарству финансија, негирала оно што је ресорни министар финансија рекао прошлог петка.

Уз све то, први међу нама, министар просвете, изјављује да се због силних добијених обећања штрајк мора одмах окончати, говорећи о томе да се преговара са синдикатима, али не и са запосленима у просвети и директорима школа.

Влада Републике Србије треба да зна да смо ми пре свега просветни радници, па тек онда чланови неког од просветних синдиката. Као озбиљни људи, са озбиљним захтевима, разговараћемо док се не нађе решење.

Остављање најобразованијих у овој земљи, да буду на рубу егзистенције, довољно говори о томе ко је у праву.

ШТРАЈК СЕ НАСТАВЉА!

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*