Шарчевић о дељењу разреда: Професори неће радити две смене

sarcevic

Професори неће радити две смене, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић објашњавајући како ће радити школе у којима ће већином доћи до дељења разреда на две групе.

Он је на питање ако у одељењу има 26 ученика и поделе се на две групе, када долазе на наставу, и да ли и једној и другој групи наставу држи исти учитељ, министар Шарчевић је одговорио да је послато упутсво свим школама и да је специфичан однос према запосленима.

“Учитељ који има четири часа по пола сата има простора да кад започне са првом групом, наставу настави и са другом групом”, рекао је за ТВ Прва Шарчевић. Према његовим речима, то ће бити исти учитељ.

“Не ради две смене, има своју радну норму”, објаснио је Шарчевић и додао да ће и они који су проглашени као технолошки вишкови бити активирани.

Продужени боравак ће функционисати, све школе имаће исти број група, као и свој простор и своје наставнике. Шарчевић је указао да све, ипак, зависи од епидемиолошких услова.

И основци и средњошколци ће имати могућност да се определе за онлајн наставу. Када је реч о маскама, он је замолио премијерку да се обезбеде средства где то буде неопходно.

“Предлог је да родитељ обезбеди бар три маске”, рекао је Шарчевић и додао да ће у школама бити и резервних.

Када су у питњу вртићи, они раде од маја, почетне муке су биле када је особље имало коронавирус, али су се сви држали правила.

“Исто ће тако бити и од јесени”, истакао је Шарчевић.

Он је навео да ће проблем бити са гимназијама, које ће морати да раде систем недеља за недељу. Код стручних школа неће бити таквих проблема, јер практична настава ослобађа простор за торетску наставу.

Како је навео, медицинским школама неће бити препоручена практична настава.

Извор: Нова

Један коментар на Шарчевић о дељењу разреда: Професори неће радити две смене

  1. OliveraMilin каже:

    Ја ништа не разумем ,А ви?

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*