Šarčević sa sindikatima: Raščistili smo dilemu o tome koliko će prosvetari raditi

jovic-sarcevic

Prosvetaru koji radi sa pola grupe radno vreme traje dok ne završi predavanja, a deca koja su ostala kod kuće imaju onlajn-nastavu, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Održan je prvi radni sastanak predstavnika resornog ministarstva i sindikatâ prosvete.

Ministar Mladen Šarčević kaže da su prošli kroz predložene modele organizacije nastave, da su predlozi sindikata bili konstruktivni, posebno kod srednjeg stručnog obrazovanja.

Stav Unije prosvetnih radnika Srbije je da je dobro što se deca vraćaju u škole, ali da je sastanak morao da se održi ranije, kako bi više uticali na doneti dokument.

Zvonimir Jović, potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, kaže da se mora voditi računa o bezbednosti kako dece tako i zaposlenih.

Dodaje da se trenutno još razgovara o onome što je predloženo i da se nisu saglasili sa svim onim što su predložili predstavnici Ministarstva prosvete.

„Imamo svoje predloge kako bismo povećali bezbednost zaposlenih i kako bismo vodili računa da zaposleni dobijaju novac za to što rade“, naveo je Jović.

Ministar Šarčević ističe da je važno što su raščistili dilemu koliko zaposlenih radi.

„To sindikat treba najviše da interesuje. Znači ne postoji priča da čovek radi pre podne uživo, ide kući posle podne da radi na onlajn-platformama i još ide na TV. To bi onda zaista bilo 24 sata, to apsolutno nije moguće“, primetio je ministar.

Prosvetaru koji radi sa pola grupe, objasnio je Šarčević, radno vreme traje dok ne završi predavanja, a deca koja su ostala kod kuće imaju onlajn-nastavu.

Izvor: RTS

 

2 komentara na Šarčević sa sindikatima: Raščistili smo dilemu o tome koliko će prosvetari raditi

  1. Profesor kaže:

    Bezbednost. Hvala. Izgurajte, ako možete. Imate primer Forum gimnazije za starije i bolesne kolege. To je vaša misija, nebitno je da li ćete uspeti. Sve će se srediti samo ako svako radi svoj posao maksimalno profesionalno, a to znači stručno i sa integritetom.

  2. Sale kaže:

    Šta to znači Radi sa pola grupe. A ko radi sa drugom grupom? Treća grupa bi bila oni koji prate onlajn i tu koliko razumem mi se ne mešamo sve dok ne dođu na kontrolni i propitivanja. Znači ako imam 22 učenika, 15 učenika je kod učitelja,npr. 3 učenika prate online nastavu, ko drži nastavu za još 4 učenika?

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*