Šarčević: Sledi smena i dva savetnika i pomoćnika * Predić bez komentara

mpn

Vlada Srbije razrešila je 20. aprila Gordanu Predić sa mesta državne sekretarke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na njeno mesto je postavljen Marko Milenković. Na njega je pažnju skrenuo Vojislav Šešelj, šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije, koji je u delu prekjučerašnje sednice posvećene poslaničkim pitanjima, tražio odgovor od ministra Mladena Šarčevića kako je moguće da se za državnog sekretara imenuje čovek koga su radikali pre nekoliko dana „prisilili da podnese ostavku na mesto poslanika, jer je izdao radikale“. Šešelj tvrdi da je Milenković u vreme predizborne kampanje radio za suparnički tabor, odnosno za predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

- Išao je od kuće od kuće naših članova i simpatizera i objašnjavao da smo se Vučić i ja sve dogovorili, da on bude predsednik, a ja premijer i tako nam je oborio 20 procenata glasova na tri odsto. Kako je moguće da se čovek koji se ovako moralno obrukao do krajnjih granica, promoviše u najviši državni činovnički red? Kakav je onda to ministar prosvete i zaslužuje li da ostane u Vladi, zašto ne podnese ostavku i kako je Vlada sebi dozvolila da prihvati takav predlog – upitao je Šešelj.
Gordana Predić kratko je potvrdila za Danas da je razrešena i da karijeru nastavlja u medijima, ali nije želela da komentariše ceo slučaj. Podsetimo, iako je potpredsednica Ljajićeve SDPS, ona u Ministarstvo prosvete nije došla po stranačkom dogovoru već na poziv Mladena Šarčevića, sa kojim je ranije sarađivala u njegovom privatnom obrazovnom sistemu.

Ministar Šarčević za Danas kaže da je Predićeva zamenjena jer „nema kapacitet za posao koji joj je bio opredeljen“.

On ističe da će iz istih razloga biti promenjena dva savetnika i jedan pomoćnik i da narednih dana očekuje nove ljude.

- Većinu kadrova sam birao sam, ali i ja mogu da pogrešim. Mene uglavnom niko ne uslovljava. Prihvatim po neki predlog i sa bilo čije strane, ali ti ljudi moraju da budu stručni, pošteni i vredni. Moj princip kroz ceo život je da svi imaju pravo na predloge i šanse, ali ja imam pravo na poslednju reč. Politička elita se pridržava dogovora – tvrdi Šarčević, odgovarajući na pitanje Danasa da li će za svoje najbliže saradnike postaviti kadrove SNS.

Kako su pisali mediji, novi državni sekretar Marko Milenković pre dvadesetak dana podneo je ostavku na funkciju narodnog poslanika i predsednika Okružnog odbora SRS u Žitorađi, nakon što ga je Šešelj optužio da je izdajnik.

- Ne želim više da budem član SRS, ni član njihovog kluba, niti da sedim u Skupštini sa njima, jer ne vrednuju i ne cene rad i rezultate, već isključivo Vjeričine poltrone i ulizice – naveo je Milenković u obrazloženju ostavke.

Optužbe
Prema pisanju medija, Šešelj je više puta izjavio da su određeni funkcioneri SRS, među njima i funkcioner iz Žitorađe Marko Milenković i članovi biračkih odbora, potkupljeni i da za to prikupljaju dokaze. Milenković je posle toga i suspendovan sa funkcije u stranci.

Izvor: Danas

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*