SASTANAK U POKRAJINI!

usprv-logo-300x169

Danas 4.3.2021.godine održan je sastanak sa predstavnicima pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

Sastanku su ispred domaćina prisustvovali Biljana Kašerić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za obrazovanje i dr Dragan Grahovac načelnik odeljenja prosvetne inspekcije.

Predstavnici sindikata na ovom sastanku su bili Zvonimir Jović predsednik USPRV i Joca Kopčić potpredsednik USPRV.

Glavna tema razgovora su bila dešavanja u OŠ „Ljudevit Štur“ iz Kisača, a u vezi sa izborom direktora škole. Predstavnici sindikata su izrazili nezadovoljsto radom prosvetne inspekcije grada Novog Sada i njenom nespremnošću da pravovremeno reaguje. Predstavnici sindikata smatraju da je gradska prosvetna inspekcija morala da reaguje odmah po saznanju da konkurs za izbor direktora nije raspisan u skladu sa ZOSOV-om.

Biljana Kašarić je izjavila da je gradska prosvetna inspekcija izvršila vanredni inspekcijski nadzor i ustanovila niz nepravilnosti na koje je sindikat ukazivao. Zbog toga nije data saglasnost na izbor direktora.

Zvonimir Jović je rekao da će pravni tim USPRV ispitati mogućnosti da se utvrdi odgovornost sekretara škole zbog nezakonito raspisanog konkursa i da se protiv njega preduzmu odgovarajuće mere.

Sastanak je zatim nastavljen i razgovaralo se o problemima u radu prosvetne inspekcije, direktora škola i tužbama koje je sindikat pokrenuo.

Zajednički zaključak sa ovog sastanka je da je neophodna saradnja sindikata i sekretarijata u cilju prevencije i rešavanja eventualnih problema.

Info USPRV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*