САСТАНАК У ПОКРАЈИНИ!

usprv-logo-300x169

Данас 4.3.2021.године одржан је састанак са представницима покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице.

Састанку су испред домаћина присуствовали Биљана Кашерић, помоћница покрајинског секретара за образовање и др Драган Граховац начелник одељења просветне инспекције.

Представници синдиката на овом састанку су били Звонимир Јовић председник УСПРВ и Јоца Копчић потпредседник УСПРВ.

Главна тема разговора су била дешавања у ОШ „Људевит Штур“ из Кисача, а у вези са избором директора школе. Представници синдиката су изразили незадовољсто радом просветне инспекције града Новог Сада и њеном неспремношћу да правовремено реагује. Представници синдиката сматрају да је градска просветна инспекција морала да реагује одмах по сазнању да конкурс за избор директора није расписан у складу са ЗОСОВ-ом.

Биљана Кашарић је изјавила да је градска просветна инспекција извршила ванредни инспекцијски надзор и установила низ неправилности на које је синдикат указивао. Због тога није дата сагласност на избор директора.

Звонимир Јовић је рекао да ће правни тим УСПРВ испитати могућности да се утврди одговорност секретара школе због незаконито расписаног конкурса и да се против њега предузму одговарајуће мере.

Састанак је затим настављен и разговарало се о проблемима у раду просветне инспекције, директора школа и тужбама које је синдикат покренуо.

Заједнички закључак са овог састанка је да је неопходна сарадња синдиката и секретаријата у циљу превенције и решавања евентуалних проблема.

Инфо УСПРВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*