Sivu ogradu u školi „Bogdan Šuput” ulepšali đaci

sredskolabogdansuput_blu02
Projekat „Murale na zid škole. Sa vizuelnom kulturom je prijatnije i bolje” predstavljen je u holu Škole za dizajn „Bogdan Šuput”. Osmišljen je kako bi se promovisala multikulturalnost, a prva faza projekta završena je oslikavanjem betonske ograde oko škole.U oslikavanju je učestvovalo oko 60 učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda kojima su podeljene nagrade i pohvale. Među najboljima našli su se đaci Ognjen Obradović, Anđela Ristić, Srđan Gatarić, Aleksa Pivnički i Teodora Bikicki.

Direktorka Škole za dizajn „Bogdan Šuput” Emina Pajić istakla je da je cilj projekta bio da se deca socijalizuju i timski rade.

- Naši učenici retko imaju priliku da predmet koji se zove zidno slikarstvo urade praktično. Sama ograda, njena forma, bila je teška za oslikavanje pa nije moglo ni da se uradi nešto komplikovano. Cilj je bio da se deca socijalizuju i da to bude jedan timski rad – rekla je Pajićeva. – Projekat traje još uvek, a druga faza je oslikavanje dva zida. Jedan će biti posvećen Bogdanu Šuputu, a drugi mađarskom slikaru Viktoru Vazareliju, što će biti paralela između dva slikara, koji su savremenici, a na neki način im se poklapaju sudbine u ovoj školi.

Predstavljanju projekta prisustvovao je i načelnik Školske uprave za južnobački i sremski okrug Petar Viđikant koji je istakao da je škola “Bogdan Šuput” poznata po akcijama koje prevazilaze standardne okvire.

- Škola je bila i u sistemu ocenjivanja spoljašnje evaluacije, gde je dobila visoku ocenu, a ovo je dokaz da mi kao ocenjivači nismo pogrešili. Voleo bih da ima još ovakvih akcija, ali to nije lako organizovati. Ono što je najbitnije je angažman učenika i kada vidim taj njihov entuzijazam, rad i radost onda je naše zadovoljstvo još veće. Svaku akciju koju osmisle srednje škole mi ćemo kao školska uprava podržati – rekao je Viđikant.

Po rečima profesora tehnologije štampe te škole, Siniše Štetina, učenici su bili zaduženi i za grafički dizajn letaka, pozivnica i plakata što su, po njegovim rečima, odlično uradili. Učenik Ognjen Obradović istakao je da je oslikavanje zida bila izuzetno zanimljiva praksa u kojoj je uživao sa školskim drugarima, a kreativno druženje trajalo je mesec i po dana.

Izvor: Dnevnik

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*