Skraćivanja nastave zbog utakmice na preispitivanju

NOVI SAD: Dok Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice utvrđuje okolnosti povodom skraćivanja časova u novosadskim školama zbog fudbalske utakmice reprezentacija Hrvatske i Srbije, u Školskoj upravi Novi Sad danas ne žele da komentarišu taj događaj.
Banovina

Resorni pokrajinski sekretarijat saopštio je da će, u saradnji sa Školskom upravom, utvrditi da li je i u kojim školama odsustvovanjem učenika sa nastave 22. marta „bitno povređena realizacija nastavnih planova i programa“ i na osnovu tih činjenica opredeliti svoje dalje postupanje.

 

U saopštenju sekretarijata koje je dostavljeno Tanjugu navodi se da nema saznanja o tome da li su se škole i Aktiv direktora osnovnih škola obraćali Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u vezi sa odustvovanjem učenika sa nastave.
Ako se utvrdi da ni Ministarstvo prosvete nije dalo saglasnost za skraćenje nastave postupanje pokrajinskog sekretarijata biće usmereno na utvrđivanje okolnosti u saradnji sa Školskom upravom.

Školska uprava, kako je precizirano u saopštenju, stručno-pedagoškim nadzorom i radom prosvetnih savetnika obavlja nadzor nad radom direktora, između ostalog i u organizaciji rada škola kroz neposredan uvid u rad.
Predsednik Aktiva direktora osnovnih škola u Novom Sadu Svetozar Kozarov rekao je u petak Tanjugu da je odluka doneta na inicijativu učenika, da nije obavezujuća, odnosno da je doneta u vidu preporuke i da će škole same odlučiti da li će biti skraćeni časovi ili će đake pustiti sa poslednjeg časa.

„Već danima deca pitaju svoje nastavnike da li će moći da gledaju  utakmicu. Na osnovu toga doneli smo odluku da im izađemo u susret kako bi predupredili eventualno bežanje sa časova i probleme koje bi učenici mogli i sebi i nama zbog toga prirediti“, rekao je Kozarov.
Gradski odbor DS u Novom Sadu kritikovao je odluku Aktiva direktora novosadskih osnovnih škola da skrate časove zbog fudbalske utakmice Hrvatska-Srbija, a gradska uprava je saopštila da nema ingerenciju nad organizacijom nastave, ali da se kroz sport može i treba razvijati osećaj patriotizma.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*