Stalan posao za 55 prosvetara u zrenjaninskim školama

muzicka

 

Ministarstvo prosvete objavilo je tabelarni prikaz radnih mesta za koje je nadležna komisija dala saglasnost za raspisivanje konkursa za radno angažovanje na neodređeno vreme.U pitanju su radna mesta na kojima su zaposleni u prosveti angažovani na određeno vreme još od 2014. i 2015. godine, a koji imaju punu normu. U prvoj fazi, kako je najavio ministar Mladen Šarčević, posao na neodređeno vreme dobiće oko 5.000 zaposlenih u prosveti Srbije.

Što se tiče teritorije koju pokriva Školska uprava u Zrenjaninu, u prvoj fazi na posao na neodređeno vreme može da računa 350 zaposlenih, a samo na području grada Zrenjanina njih 55. Na spisku su ne samo nastavnici nego i sekretari škola, domari, servirke i spremačice, pokazuje dokument koji je objavilo Ministarstvo prosvete.

Jedna od škola koja je u prvoj fazi dobila mogućnost da na neodređeno vreme zaposli nastavnike je Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina.

– U pitanju su uglavnom nastavnici koji predaju određene instrumente – harfu, klavir, gitaru… Reč je o mladim ljudima, uglavnom našim bivšim učenicima. Mogućnost stalnog zaposlenja znači i školi, ali i njima, jer će kao stalno zaposleni moći da ostvare neka prava koja do sada nisu mogli. Na primer, nisu bili kreditno sposobni. No, i dalje to nije sigurnost, jer se mi u školi svake godine prebrojavamo. Stalan posao kod nas je uvek u vezi sa brojem učenika koje upišemo – rekla je direktorka Muzičke škole „Josif Marinković“ Danijela Derikrava.

Kako je objasnila Derikrava, predstoje im određene procedure koje je potrebno ispoštovati, a sledi i raspisivanje konkursa.

Izvor: Dnevnik

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*