Štrajk upozorenja u školama 28. oktobra

skola_ucionica_vik

Članovi sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja stupiće u jednodnevni štrajk upozorenja 28. oktobra, dogovoreno je na zajedničkom sastanku, kome su prisustvovali predsednici Sindikata obrazovanja Srbije, GSPRS “Nezavisnost”, Sindikata radnika u prosveti Srbije i Unije sindikata prosvetnih radnika, saznaje Danas. Toga dana neće biti održan prvi čas u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni.

Prosvetari traže da vlada ispuni ono što je obećala u sporazumu, potpisanom sa sindikatima posle petomesečnog štrajka u školama – isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u obrazovanju do kraja ove godine i uvođenje platnih razreda od 1. januara 2016.

Kako saznajemo, sindikati su odluku o štrajku upozorenja prolongirali zbog aktuelne situacije na graničnom prelazu, kako ne bi ispalo da se “premijer bori za državu, a prosvetari traže pare”. Sindikati čekaju da vide šta će se desiti sa Zakonom o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, koji stupa na snagu 12. oktobra i čija bi dosledna primena u penziju oterala nekoliko hiljada žena, zaposlenih u obrazovanju.

Izvor: Danas

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*